skip to Main Content

Utsmyckningsfoto vänder sig i första hand till företag och offentliga förvaltningar men även privata miljöer om så önskas. Jag hänger mina bilder på ditt kontor, väntrum eller entré. Foto på väggen i form av en träram och glas, canvas eller dibond, möjligheterna är flera. Det handlar inte bara om att smycka arbetsplatsen och skapa en trivsam atmosfär. Det finns en djupare idé om hur konsten kan bidra på arbetsplatsen. För konst på jobbet får faktiskt även lov att ta plats, och skapa diskussion.

När det nya kontoret ska inredas är det bra med en ergonomisk stol, höj o sänkbart skrivbord, snabba datorer, bra ljus etc. Vad som oftast glöms bort i den fysiska arbetsmiljön är något som vi aldrig glömmer bort i hemmet – tavlorna.

Vad får oss att trivas på kontoret?

Ofta har man som arbetsledare fullt upp med den dagliga verksamheten och att leda medarbetare i det dagliga arbetet. Ibland är det då lätt att glömma att se alla som individer med olika behov för att kunna trivas på arbetsplatsen och kunna göra ett bra jobb. Om vi trivs på vår arbetsplats blir vi mer effektiva. Men för att veta vilka behov och önskemål som finns på just er arbetsplats är det viktigt att börja med att ställa frågor. Vad behöver era medarbetare för att trivas och vara effektiva på arbetet? Även om en del svar kan vara väldigt specifika och kanske omöjliga att tillgodose så har medarbetaren alla fall fått en chans att framföra sin önskan och på så vis vara delaktig i utformningen av sin arbetsmiljö. I de flesta fall handlar det om sådant som borde vara självklart och av intresse för en bra arbetsledare och tillgodose. Dålig belysning och störande ljud är det vi verkar störa oss mest på våra arbetsplatser. Nedan har vi listat de vanligaste önskemålen vi brukar få när vi ställer frågan på arbetsplatser som vi ska inreda.

5 vanliga önskemål gällande inredningen på kontoret

  • Bättre belysning
  • Dämpa ljudnivån
  • Mer växter
  • Sköna soffor, sittsäckar och fåtöljer för varierande arbete och kortare möten
  • Mer ombonad känsla i form av detaljer såsom tavlor och gardiner

Källa: arbetsplatsenifokus.se

Tom Landgren